test
Pa tur bo preguntanan nos por yudabu libramente den Papiamentu

Inpakservice

Home » Inpakservice

Inpakservice

Wanneer u wat extra handen kunt gebruiken bij het inpakken van uw goederen, staat wij graag voor u klaar. Uw goederen kunnen op verschillende manieren verpakt worden, denk aan: verhuisdozen, kisten, kratten, kranten, plastic, papier en noppenfolie. Onze verhuizers bieden een volledige service door uw meubelen te demonteren, (breekbare) persoonlijke goederen in te pakken en alles professioneel in te laden.

Aanschaf inpakmateriaal

Wilt u goederen vervoeren, maar heeft u niet het juiste materiaal in huis? Het is mogelijk dozen en inpakmateriaal bij ons aan te schaffen. Wij beschikken over:

– 60 liter dozen
– 160 liter dozen (450 x 450 x 700 mm , wit, dubbelgolf)
– Inpakfolie (seal)
– Noppenfolie (bubble wrap)
– Tape

U kunt de goederen natuurlijk ook zelf inpakken.
We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

Begin op tijd!

Pak elke dag een paar dozen in.

Werk gestructureerd

Pak elke kamer afzonderlijk in en gebruik voor elke kamer verschillende dozen met labels. Bij het uitpakken ligt dan alles bij elkaar.

Gebruik stevige verhuisdozen

Niet alle dozen zijn te gebruiken als verhuisdoos. Vooral de bodem van een verhuisdoos moet goed stevig zijn. Kies daarom voor echte verhuisdozen, die berekend zijn op zwaardere inhoud. Deze dozen kunt u bij Carib Intertrans kopen of aanschaffen bij bv. Paardekooper, Gamma en Praxis.

Labelen

Label de dozen zodat u weet wat er in zit. Dit maakt het uitpakken makkelijker.

Etiketten

Gebruik etiketten die geen lijmresten achterlaten. Sommige etiketten kunnen lijmresten achterlaten op uw meubilair, daarnaast zijn niet alle etiketten even gemakkelijk te verwijderen.

Computers en elektronische apparaten

Pak waardevolle elektronische apparaten in hun originele verpakking (indien u deze nog heeft). Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling tussen de doos en het elektronisch apparaat. Pak snoeren apart in, bijvoorbeeld in een plastic zak.

Glas en servies

Wikkel glaswerk, kopjes en borden apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in te leggen. De zwaardere spullen (borden enz.) kunnen het beste onder in de doos geplaatst worden. Zet zeer breekbaar glaswerk (bv wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.

Licht ontvlambare en brandbare goederen

Brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als u deze inpakt en deze schade veroorzaken aan uw goederen of aan personen, wordt u (en niet uw verhuizer) hiervoor aansprakelijk gesteld.

Spiegels en schilderijen

Stel uw verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen.

Bureauladen en kasten

Laadt geen goederen in lades en kasten welke niet uit elkaar gehaald kunnen worden. De kasten zullen te zwaar worden om in de containers te worden geladen.

Lampen en lampenkappen

Verwijder gloei- en spaarlampen en lampenkappen. Rol het snoer op. Gebruik geen krantenpapier, maar keukenrol om deze in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plakt u vast aan de binnenkant van de doos waar de lampenkap inzit.

Medicijnen

Plak doosjes met plakband dicht en stop ze in kleine dozen. Mocht het nodig zijn, dan neemt u ze tijdens de reis met u mee.

Gereedschap

Verwijder brandstoffen uit gereedschappen (verhuis geen brandbare stoffen!). Stop ze in kleine, sterke dozen. Pak ze apart in als ze kostbaar zijn.

Paklijst

Het is verplicht voor de douane een lijst te maken met de inhoud en de waarde van elke genummerde doos dan wel artikel.

Auto’s en motorfietsen

Benzinetanks van auto’s en motorfietsen dienen bijna leeg te zijn wanneer ze per container worden getransporteerd. Accu’s moeten worden afgekoppeld.

Emigreren naar het buitenland

Pakketten afleveren en sturen

Zakelijke klanten

Carib Intertrans