test
Pa tur bo preguntanan nos por yudabu libramente den Papiamentu
Home » FAQ

FAQ

Op deze pagina vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen.

Goederen verschepen

Dien ik een afspraak te maken om langs te komen op kantoor?
Dat is niet verplicht, maar wel aan te raden. Als u van tevoren belt om door te geven dat u eraan komt, kunnen wij u ontvangen ons kantoor aan de Hertzstraat 10, 2652 XX in Berkel en Rodenrijs

Wanneer hoor ik of mijn goederen zijn aangekomen?
Enkele dagen voordat uw goederen aankomen op de bestemming, neemt onze lokale agent contact op met de ontvanger.

Ik wil mijn goederen verschepen, maar ik heb niet genoeg om een container te vullen:
Dat is bij Carib Intertrans geen probleem. U kunt uw goederen met een groupage zending verschepen. Hierbij deelt u de container en daarmee ook de lokale kosten met anderen. Zie groupage verschepingen voor meer informatie.

Ik wil graag een offerte aanvragen, maar ik weet niet hoeveel m3 ik heb om te verschepen:
U kunt gebruik maken van onze volumemeter om het aantal m3 van uw goederen uit te rekenen. U kunt ook een e-mail sturen met de afmetingen van uw persoonlijke goederen. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend bij u langs te komen om uw goederen te bekijken en meten.

Auto verschepen

Haalt Carib Intertrans mijn auto ook op?
Nee, wij rijden niet in de voertuigen van een ander. Carib Intertrans vraagt onze klanten daarom altijd de voertuigen naar onze loods in Rotterdam te brengen. Indien u geen andere mogelijkheid heeft om de auto te vervoeren, kunt u contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Mag ik spullen in mijn auto vervoeren?
Ja, u mag goederen in uw auto vervoeren. Voorwaarde hiervoor is dat de auto bestuurbaar blijft en u een paklijst aanlevert van alle goederen die zich in de auto bevinden.

Wordt mijn auto afgemeld door Carib Intertrans?
Carib Intertrans meldt de auto voor u af bij de RDW. Hiervoor hebben we alle autopapieren nodig en een kopie van uw ID. De autopapieren krijgt u vervolgens weer terug, eventueel gebeurt dit via de post.

Goederen ophalen & brengen

Haalt Carib Intertrans de goederen ook bij mij thuis op?
Carib Intertrans haalt ook goederen op bij het adres naar uw keuze. De prijs hiervoor is afhankelijk van het aantal m3 van de goederen en de woonplaats. Zie ook ophalen voor meer informatie.

Als ik goederen bestel bij een bedrijf, kan ik deze dan direct naar jullie loods zenden?
Dit is mogelijk. Communiceer duidelijk met ons wanneer we deze goederen kunnen verwachten bij Contact vindt u onze openingstijden en contactgegevens.

Haalt Carib Intertrans mijn goederen ook in het weekend op?
Nee, dit is niet gebruikelijk. U kunt contact opnemen met één van onze medewerkers om de opties hiervoor te bespreken.

Levert Carib Intertrans mijn goederen ook af op het adres dat ik opgeef?
Onze service loopt tot de haven van de bestemming. Het is mogelijk dat uw goederen naar het adres van uw keuze gebracht worden. Wij kunnen het doorgeven aan onze lokale agent en dit wordt dan door hen geregeld.

Goederen inpakken

Hoe zorg ik ervoor dat mijn goederen zeewaardig ingepakt worden?
U kunt gebruik maken van de inpakservice van Carib Intertrans, waarbij ook het juiste materiaal geleverd wordt. U kunt de goederen ook zelf inpakken. Bij inpakken vindt u inpaktips om ervoor te zorgen dat uw goederen zeewaardig vervoerd worden.

Lokale kosten

Wat houden de lokale kosten in?
De lokale kosten zijn kosten die gemaakt worden op de plek van bestemming, denk aan het lossen en uitladen van de container. Deze kosten worden bij de lokale agent afgerekend en vallen buiten onze offerteprijzen.

Betaal ik ook lokale kosten als ik emigreer?
U betaalt wel lokale kosten, maar u kunt uw goederen invoerrechtenvrij invoeren. U dient hiervoor uitgeschreven te zijn in Nederland en ingeschreven in het land van bestemming. Meer informatie vindt u bij bestemmingen.

Waarom kan ik de lokale kosten op bestemming niet vooraf betalen?
Het is voor ons moeilijk in te schatten wat de lokale kosten worden. De douane bepaalt in sommige gevallen de waarde van de goederen en dit zorgt ervoor dat we nooit zekerheid kunnen geven over de hoogte van deze kosten.

Verzekeren

Zijn mijn goederen verzekerd?
Uw goederen zijn niet standaard verzekerd. Het is mogelijk om een transportverzekering via Carib Intertrans af te sluiten. Kijk bij verzekeringen voor meer informatie hierover.

Wat gebeurt er als ik schade heb aan mijn goederen?
Schade tijdens de verscheping wordt niet vergoed als u geen transportverzekering heeft afgesloten. Kijk bij verzekeringen voor meer informatie hierover.

Betalen

Hoe gaat de betaling in zijn werk?
Wanneer uw goederen opgehaald worden (indien dat het geval is), kunt u de factuur contant of per bank voldoen. Wanneer u garantie wilt van een plek op de boot, dient u (in overleg) een aanbetaling te doen. Het volledige bedrag dient altijd betaalt te zijn voordat de goederen vertrekken vanuit Rotterdam.

Carib Intertrans