test
Pa tur bo preguntanan nos por yudabu libramente den Papiamentu

U wilt graag naar Curaçao emigreren maar weet niet zo goed waar u moet beginnen. Het is begrijpelijk dat u door de bomen het bos niet meer ziet wanneer u wilt gaan emigreren, al helemaal niet wanneer u wilt emigreren naar Curaçao. Verhuizen naar een tropisch eiland klinkt als muziek in de oren maar hier komt natuurlijk veel bij kijken. Wij helpen u graag bij het maken van deze keuze en hebben daarom alle voordelen en aspecten waar u rekening mee moet houden op een rijtje gezet.

Zes redenen om naar Curaçao te verhuizen

1. Een stralend zonnetje

Het lekkere weer is een belangrijke reden waarom veel mensen naar het zonnige Curaçao emigreren. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 30 graden. Zelfs in het regenseizoen zijn de temperaturen hoog waardoor u heel het jaar door in uw favoriete zomerkleding kunt lopen.

2. Nederlands spreken waar u wilt

Hoe makkelijk is het dat u praktisch overal gewoon Nederlands kunt spreken? U hoeft geen andere taal te leren om u verstaanbaar te kunnen maken en deze tijd kunt u in leukere dingen stoppen. Het wordt het wel erg gewaardeerd als u een aantal woordjes in het Papiaments kunt spreken met de lokale bevolking. Wens iedereen een goedemorgen met ‘bon dia’. Bedank met ‘danki’ en vraag hoe het gaat met ‘kon ta bai’.

3. Elke vrije dag voelt als vakantie

Wanneer u op Curaçao een vrije dag heeft, voelt deze meteen als vakantie aan. Hierdoor heeft u het gehele jaar door een vakantiegevoel. Bezoek prachtige stranden, huur een boot of tour over het eiland en verken het landschap.

4. De Caribische stranden

Hagelwitte stranden, een felblauwe zee en tropische palmbomen. Het klinkt misschien als een droom, maar op Curaçao wordt deze droom werkelijkheid. Het zeeleven is net zo mooi als de Caribische stranden. Op verschillende plekken kunt u snorkelen met zeeschildpadden en wanneer u gaat varen is de kans groot dat u dolfijnen ziet.

5. U hoeft niks van thuis te missen

Wanneer u naar Curaçao emigreert, hoeft u niks van thuis te missen. Koningsdag wordt in het oranje gevierd. Gedurende het hele jaar komen verschillende Nederlandse artiesten optreden zodat u met uw favoriete hits kunt meezingen. Op de radiostations ontvangt u naast het lokale nieuws ook het Nederlandse nieuws. U kunt boodschappen doen bij de Albert Heijn, maar ook in andere supermarkten vindt u drop, hagelslag en pindakaas.

6. Extreme gastvrijheid

Alleen de gastvrijheid van de lokale bevolking is genoeg om de keuze te maken naar Curaçao te emigreren. Iedereen is super vriendelijk en niemand is gestrest. Dit is een verademing wanneer u gewend bent aan de gestreste levensstijl van veel Nederlanders.

Waar moet u allemaal aan denken?

1. Abonnementen en verzekeringen opzeggen

Weet u al ruim van tevoren dat u wilt gaan emigreren naar Curaçao? Hou dan rekening met eventuele abonnementen en verzekeringen die u moet afsluiten. Denk hierbij aan een zorgverzekering en telefoonabonnement. Wanneer u bent uitgeschreven in Nederland bent u ook niet meer verzekerd. Daarom is een zorgverzekering erg belangrijk om af te sluiten op Curaçao. U wilt uiteraard niet uw arm breken en niet verzekerd zijn.

2. Een grote hoeveelheid papierwerk

Bij een verhuizing naar Curaçao komt veel papierwerk kijken. Zo heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig dat nog minstens een half jaar geldig is. Maar denk ook aan een geboorteakte, verklaring omtrent gedrag, twee bankreferenties en eventueel uw no claim verklaring van uw autoverzekering, digiD gegevens en gemaakte pasfoto’s. Wanneer u permanent naar Curaçao emigreert, moet u natuurlijk ook worden uitgeschreven bij de gemeente. Dit doet u natuurlijk zo laat mogelijk want wanneer u bent uitgeschreven, bent u niet meer verzekert in Nederland.

3. Tickets boeken

Om zelf op het zonnige Curaçao aan te komen dient u natuurlijk een ticket te kopen. Hou de actieweken bij luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten want in deze weken kunnen de kortingen hoog oplopen!

4. Regel vooraf of ter plaatse werk

Het is prettig om wat zekerheid te hebben wanneer u naar een tropisch eiland als Curaçao emigreert. Daarom is het fijn om al vanuit Nederland werk te regelen. Vaak kan uw werk ook helpen bij het regelen van een zorgverzekering, huisvesting en de papieren om te mogen werken op Curaçao. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om ter plaatse opzoek te gaan naar een baan wanneer de urgentie iets minder hoog is om meteen aan de slag te gaan.

5. Opzoek naar het perfecte plekje

Op Curaçao zijn veel woonparken te vinden waar u voor langere termijn een woning kunt huren. Het makkelijkste is dat u eerst voor een vakantiewoning kiest en vanuit daar verschillende afspraken maakt voor bezichtigingen. Zo kunt u meteen zien of het huurhuis een plek is waar u wilt wonen voor een langere periode.

6. Uw lievelingspulletjes veilig laten transporteren

Zoals u waarschijnlijk al heeft gemerkt komen bij het verhuizen naar het buitenland veel elementen kijken waar u aan moet denken. Het is daarom handig om een bedrijf in te schakelen dat u helpt met het transporteren van uw goederen van huis tot huis. Hierbij moet u denken aan hulp met inpakken, inladen en het regelen van documentatie. Wenst u de volledige inboedel te verschepen of enkel een deel? Wilt u het liefste alles uit handen geven? Of pakt u liever uw goederen zelf in? Dit zijn allemaal belangrijke punten waar u alvast over na zou kunnen denken.

7. Een auto huren of importeren?

Over het hele eiland zijn bedrijven te vinden waar u voor een goede prijs een auto kunt huren. Het is op Curaçao erg gebruikelijk om alles met de auto te doen omdat er geen treinen rijden. De busdiensten zijn zeer beperkt en vrij ongestructureerd. Het gebruik maken van een fiets is geen aanrader vanwege het drukke verkeer en ontbreken van fietspaden. Het is ook mogelijk om een auto te laten importeren vanuit Nederland. Zeker wanneer u emigreert, heeft dit zijn voordelen omdat u dan één voertuig vrij van invoerrechten op Curaçao kunt importeren. Deze dient dan wel een jaar op uw naam te hebben gestaan en gedurende die periode verzekerd moeten zijn.

Kunt u niet wachten om de stap te maken en te emigreren naar Curaçao? Begin met het regelen van uw emigratie naar het prachtige Curaçao en ga het leven op een tropisch eiland met een grote glimlach tegemoet! Bent u benieuwd met de verschillende afvaardata naar de Nederlandse Antillen? Bekijk dan snel het schema.