test
Pa tur bo preguntanan nos por yudabu libramente den Papiamentu

De straten vullen zich met vrolijke dansende mensen in prachtige kleurrijke kostuums. De lokale bevolking en toeristen verzamelen zich rondom de optochten en het feest kan beginnen. Het is tijd voor carnaval! Bent u er dit jaar bij?

Vier carnaval op Curaçao

Op zondag 3 maart is het zo ver, de carnavalsoptocht Gran Marcha. Acht kilometer lang is er van alles te zien en te beleven. Eén tip: wees op tijd en houd uw camera bij de hand. Deze kleurrijke parade wilt u niet missen. Grote praalwagens en fantastische kostuums. U kijkt uw ogen uit. Maar vooral de vrolijke mensen en de muziek zorgen ervoor dat carnaval 2019 ook dit jaar weer een succes wordt.

4 februari t/m 8 februari: Tumba Festival

Het Tumba Festival behoort tot de hoogtepunten van het Carnaval op Curaçao. Hier draait het allemaal om de prinsen, pancho’s en koninginnen. De achterliggende gedachten? Terug naar de tijd van de slavernij. Destijds konden de slaven hun dagelijks leed en frustratie uiten op de Tumba muziek. En nu is het hét spektakel van het carnaval op Curaçao. Het Tumba lied van de winnaar wordt het officiële Tumba lied van 2019.

65e editie op Aruba

Dit jaar is carnaval op Aruba extra bijzonder, want het is de 65e editie! Nederlandse carnaval duurt een week, maar op Aruba pakken ze groots uit. Een maand lang vinden er spectaculaire feesten en parades plaats. Een maand vol muziek, vreugde, kleur en dans. Felgekleurde kostuums worden uit de kast gehaald en de vrolijkste muziek wordt gedraaid. Het gevoel en de sfeer is niet te omschrijven zo bijzonder. Daarvoor zou u er toch echt naartoe moeten gaan…

Wees op tijd met het verschepen van goederen

Wilt u voor het carnaval nog iets verschepen naar Curaçao of Aruba? Doe dit dan voor begin januari. Krijgt u geen hele container gevuld? Geen probleem! Kies dan voor groupage verschepingen.

Carib Intertrans